Madridban, a Getafe rendezésében zárult a European Walking Football League. Akárcsak korábban 4. fordulóra is 9 fős kerettel indult útnak a Ferencváros, a korábbinál nagyobb várakozásokkal. Sajnos a pofon nem a pályán, hanem a reptéren érte a csapatot, amely a járatok késése okán már az indulás előtt feladni kényszerült a küzdelmeket, mivel erősen kérdőjeles volt, hogy a megfelelő időben megérkezett volna. A kalandos útnak így csak a projektmenedzser Keresztes Péter vágott neki 9 Fradi-mez társaságában, méghozzá annak érdekében, hogy a tornalebonyolítás ne boruljon.

Így esett meg, hogy a Getafe tartalékos játékosai és egy sportági lelkesedésből a tornára utazó Chelsea-szurkoló ugrott be a Ferencvárost képviselni. A rögtönzött csapat szerény játékerőt képviselt, amelyet tovább nehezítettek a nyelvtudás hiányából fakadó problémák. Egyetlen elvárást lehetett tehát feléjük megfogalmazni, hogy meccsről meccsre fejlődjenek. Ez a Fradi-mezben az elvárt minimum. Ha az eredmények nem is tükrözték a Fraditól megszokottat, e kritériumot tekintve Fradi-mezhez méltó módon teljesítették, kialakítottak egy működőképes kommunikációt, így előbb stabilabb lett a védekezése a csapatnak, majd megszülettek a helyzetek, végezetül megszületett az első gól is. Az első csoportkör végére pedig közel álltak a pontszerzéshez is, erre azonban egészen a kellett várni, amikor a Newcastle United ellen hozták a papírforma szerinti kötelezőt, így a 16 csapatos mezőnyben 15. helyen végzett a Fradi.

A korábbi tornák után ez meglehetősen szerény eredmény, de utólag mindenképp megérte így is csapatot küldeni a pályára.  Egyrészt a Getafe hozott ezzel is egy pontot a konyhára, amely nélkül nem tudtuk volna behozni az Athletic Bilbaót. Másrészt felejthetetlen élményt sikerült nyújtani 9 idegenajkú, mégis csupaszív ember számára, akik a torna után egybehangzóan állították, hogy óriási megtiszteltetés volt számukra Fradi-mezben, hálásan köszönik a lehetőséget, egyben sajnálják, hogy nem sikerült jobb eredményt elérni a pályán.

Amit tudtak megtettek, így ezúton mi is köszönjük a Getafénak és játékosainak erőfeszítéseiket a Ferencvárosért!

Getafe és Getafe B-Ferencváros csapata.

1st – Schalke 04 – 67 pont

2nd – Fundacao Benfica – 57 pont

3rd – Bayer 04 Leverkusen – 50 pont

4th – Real Betis Fundación – 48 pont

5th – Newcastle United Foundation – 37 pont

6th – Ferencváros – 32 pont

6th – Athletic Bilbao – 32 pont

8th – Greenock Morton – 28 pont

9th – Motherwell – 27 pont

10th – Rangers Charity Foundation – 24 pont

11th – Dortmund – 21 pont

12th – Vålerenga – 17 pont

12th – Club Brugge – 17 pont

14th – Eintracht Frankfurt – 15 pont

14th – Excelsior Rotterdam – 15 pont

16th – Foundation 92 – 14 pont

17th – Walking Football Scotland – Glasgow Life – 10 pont

17th – ADO Den Haag – 10 pont

19th – NAC Breda – 9 pont

19th – Fundación Getafe – 9 pont

21st – Chelsea FC – 7 pont

22nd – PSV Eindhoven – 5 pont

23rd – Bohemian FC – 4 pont

24th – Burnley FC – 1 point