A Sétafoci Liga a European Football for Development Network (EFDN) által és az Európai Unió által vezetett, az Erasmus Sport+-on keresztül társfinanszírozott projekt.

Magyarországon elsőként a Ferencvárosi Torna Club kezdte el meghonosítani a Nyugat-Európában évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendő Sétafocit (Walking Football), a labdarúgás egy rendhagyó változatát. A 2020-ban indított program célja, hogy 65 évnél idősebb női és férfi szimpatizánsait újból fizikailag aktívvá tegye, megváltoztassa az életmódjukat és a résztvevőkből összetartó közösséget kovácsoljon. A Sétafoci kiválóan alkalmas arra, hogy újból elérhetővé  tegye a legnépszerűbb labdajátékot azok számára, akik életkoruknál vagy fizikai állapotuknál fogva már nem képesek a hagyományos módon űzni a labdarúgást.

A programban részt vevő szurkolók és szimpatizánsok a Fradi létesítményeit használhatják a foglalkozások során, fejlődésükről pedig szeretett klubjuk sportszakemberei gondoskodnak. 

2022-től a Sétafoci Program immáron az 50 év feletti férfi és női szurkolók számára is elérhető. A Programra azok jelentkezését várjuk, akik szeretnék beiktatni az életmódjukba a rendszeres mozgást, valamint a velük azonos korosztályba tartozó Fradistákkal való személyes találkozást és rendszeres közösségi életre vágynak. 2022-től résztvevőinknek nemcsak rendszeres sportolási és közösségépítő, de versenyzési lehetőséget is biztosítunk. A program résztvevői meghatározott menetrend szerint mérkőzéseket is játszanak a Sétafoci Ligában, és időről időre részt vehetnek nemzetközi sétafoci tornákon is, melyekről a HÍREK almenüpontban adunk rendszeres tájékoztatást.

A programban való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők a setafoci@fradi.hu oldalon, valamint a Ferencvárosi Torna Club hivatalos médiafelületein és a www.ulloi129.hu szurkolói oldalon időszakosan kialakított online jelentkezési lapon lehet.

A program résztvevői minden indítandó turnust megelőzően egy úgynevezett Egészségügyi Alkalmassági Vizsgálaton vesznek részt. Az Egészségügyi Alkalmassági Vizsgálaton való részvétel előfeltétele a programba történő felvételnek.

Az Egészségügyi Alkalmassági Vizsgálat az alábbi vizsgálatokat foglalja magában:
– EKG
– Belgyógyászati vizsgálat
– Nagyrutin labor vizsgálat
– Vérnyomásmérés

Az Egészségügyi Alkalmassági Vizsgálatok eredményének függvényében, az egészség és az élet védelme érdekében, független egészségügyi szakértők döntésének értelmében előfordulhat, hogy egyes jelentkezők a vizsgálat eredményétől függően nem vehetnek részt a Programban. Ezért a Vizsgálatokra a Programban meghatározott létszámon felüli számban kerülnek behívásra a jelentkezők.

A 2022-ben indított projekt partnerei: