Még tavasszal keltettük életre Tatabányán az első hazai sétafoci-bajnokságot, négy egyesület, a Ferencvárosi Torna Club, a debreceni DEAC Kickers akkor még Józsa Kickers néven, a tatabányai Turul Sétafoci Egyesület és a Hortobágy részvételével két korosztályban, amely a négy csapat otthonában szervezett négy fordulóra alapult. A klubok akkor még 10 csapattal neveztek a Sétafoci Ligában, amelyből 5 volt ferencvárosi. Ez később 8 egyesület 14 csapatára bővült.

A legutóbbi hortobágyi forduló alkalmával – amelyhez egy miskolci és abaújszántói csapat is csatlakozott – alaposan kiéleződött az addig szoros összesített 50+-os tabella. A véghajrára a Tatabánya és DEAC Kickers kerekedett felül 11-11 ponttal, 2 ponttal előzve a mieink Simon csapatát. Eközben a 60+-os kategóriában a borult az papírforma, és az addig két tornagyőzelemmel, magabiztosan álló Fenyvesi Evelin csapatot pontszámban beérte a Tatabánya, így 10-10 ponttal ki-kimeccset játszva indulhattak a zárótornának.

Sajnos az időjárás okozta nehézségek miatt póthelyszínre volt szűkség, így Debrecen helyett a Népligetben került sor a zárófordulóra, amelyen ráadásul betegségek, sérülések, illetve a programváltozás okán a kelet- és észak-magyarországi csapatok nem tudtak részt venni, ami alaposan felrúgta az előzetes várakozásokat a bajnoki küzdelmekben. Jó hír volt viszont, a II. Kerület csapatának személyében új résztvevőt köszönthettünk.

Mindkét kategóriában az utolsó meccsig nyílt volt a csata, mind a torna-, mind a Sétafoci Liga-győzelmet illetően. A 60+ kategóriát a ki-ki meccsen végül a Ferencváros női labdarúgócsapatának kapitányáról elnevezett gárda, a Fenyvesi Evelin csapat nyerte!

Az 50+ kategóriában az utolsó meccsig nyílt volt, hogy a Simon csapat behozza-e a Tatabányát pontszámban, azonban a torna utolsó meccsén, a két Fradi-csapat közti összecsapáson egy jól lebeszélt eredmény helyett győzött a Fair Play, az 1-1 pedig a Simon helyett a Gera csapat tornagyőzelmét, míg a Tatabánya egyértelmű Liga-győzelmét hozta.

Köszönjük a partnerséget ellenfeleinknek, akikkel közösen teljesíteni tudtuk a tornasorozat célját, hogy országos szintre emeljük a sportágat! Köszönjük továbbá klubunk szurkolóinknak a fradistához méltó helytállást a pályán és azon kívül, függetlenül attól, hogy melyik legendáról elnevezett csapatban játszottak. Hiszen minden siker közös érdem, mert a Fradiban egyek vagyunk!

A zárótornán jelen volt a Fradi TV stábja is, az eseményről készült videó ide kattintva megtekinthő.

A Sétafoci Liga végeredménye:

50+ kategória

1. Tatabánya 1 – 14 pont

2. Fradi C (Simon) – 13

3. DEAC Kickers 2 – 11

4. Fradi B (Gera) – 11

5. Fradi A (Nyilasi) – 7

6. Miskolc – 2

7. DEAC Kickers 1 – 1

8. II. Kerület – 1

60+ kategória

1. Fradi D (Fenyvesi Evelin) – 14 pont

2. Tatabánya 2 – 13

3. Fradi E (Albert) – 6

4. Hortobágy – 3

5. Abaújszántó – 3

6. DEAC Kickers 3 – 1